Vinterplåtar till pool


Att säkra sin pool även under vintern, för att djur och barn ska vara säkra, är mycket viktigt. Den tjocka snön på vintern kan göra att pooler i trädgårdar döljs helt. För sin egen familjs säkerhet samt andras barn samt djur, som kan komma in på tomten, är det bra att använda en vintertäckning av galvaniserad plåt till sin pool. Den starka plåten tål den höga vikten av packad snö. Om man äger en fast pool eller damm ska man enligt lag ordna de säkerhetsanordningar som behövs för att undvika barnolyckor. Det här gäller oavsett om du har egna barn eller inte. I pdf-dokumentet ”Barnsäker pool och trädgårdsdamm” från Barnsäkerhetsrådet hittar man information om vad man ska tänka på för olika typer av pooler. En pooltäckning ska hålla att gå på.

Vintersäkra sin pool

Mycket tjock, blöt och tung snö kan få ett pooltak att gå sönder. Har man ett pooltak som skjuts över poolen och man inte hinner att ta bort snön, kan taket gå sönder av den packade snön. Vi var till exempel med om att växthustaket inte höll för tyngden av snön som kom. Det snöade väldigt mycket på kort tid. Snöns tyngd gick igenom taket trots att taket sluttade. I området har vi sett ett skjutbart pooltak, som går upp en bit över poolen som en båge, gå sönder av packad tung snö. Så tänk säkerhet när du funderar på vad som kan vara bäst för skötseln av poolen på vintern.

Galvaniserade vinterplåtar

Går pooltaket sönder av snöns tyngd står ens pool utan skydd innan man hunnit få hem ett nytt säkrare skydd. Så vinterplåtar är en bra säkerhetsåtgärd. Vinterplåtar pool är galvaniserade för bästa livslängd. Förvaring av vinterplåtar ska ske med en liten lutning så smältvatten kan rinna av. Man lägger plåtarna på varandra så de tar minimalt med plats. Så vill man vara riktigt säker på att inte någon kommer till skada kan vinterplåtar vara en bra idé. Mer om skötsel av pooler och pooltillbehör kan man hitta på sidan poolgiganten.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen