studentpresenter

Tips på studentpresenter

Presenter till en student
Sommaren närmar sig och veckorna tickar ner mot studentdagen. Den unge studenten gör sig redo för livet efter gymnasiet. Det vankas festligheter och stora firanden. Maten, tårtan och drycken är fixade. Pyntet är redo. Men vad ska man egentligen ge som present?

Vem är studenten?

Att ge bort en present kan alltid vara svårt, oavsett om det handlar om jul, födelsedagar eller studentfiranden. Det viktigaste att utgå från är alltid personen som ska få gåvan. Vad tycker hen om att göra på fritiden? Är det en sportintresserad person? Är hen mer kreativt lagd? Tycker hen om matlagning eller påta i trädgården? Sista året i gymnasiet kan vara ett hektiskt år så att få något kopplat till sitt fritidsintresse, en möjlighet att verkligen hålla på med det man tycker om kan vara bra återhämtning innan det är dags att ge sig ut i vuxenlivet.

Vad händer efter studenten?

För många innebär studenten inte bara att gymnasiet slutar. Det kan också innebära ett första jobb, högskolestudier och en flytt hemifrån. Bor studenten kvar hemma den närmsta tiden så kanske det inte är dags att köpa saker för hushållet eller inredning, men för studenten som flyttar hemifrån kan presenter för hemmet vara ovärderliga tillskott. Att fylla ett nytt hem med allt som behövs kan bli en väldigt stor utgift. Det behövs sittytor, bord, soffor, mattor, tavlor, lampor, tallrikar, glas, stekpannor och grytor. Studenten kommer kanske fokusera på det mest nödvändiga så varför inte ge bort något mer speciellt som ett par fina glas, en ordentlig gryta eller en tjusig inredningsdetalj?

Om den unge studenten ska börja ett nytt jobb eller nya studier så kanske hen också behöver kontorsmaterial, en kalender, en bra dator eller programvara som passar jobbet eller den specifika utbildningen. Presentkort på kurslitteratur, hjälp med passande jobbkläder eller en tjusig kalender kan vara perfekt presenter.

Ge bort en upplevelse

Känns det materiella som tråkiga saker att ge så finns det alla möjligheter att ge bort en upplevelse. Kanske finns det en konsert studenten vill gå på? Kanske skulle studenten behöva en dag på spa? Eller är studenten mer intresserad av fart och spänning och sugen på att hoppa fallskärm eller en dag på gocartbanan? Det finns många ställen att besöka och saker att uppleva, antingen på egen hand eller tillsammans. Resor, museibesök, mat- och dryckprovningar, spökvandringar – möjligheterna är oändliga!

Studenten kan vara en omvälvande tid för alla inblandade. Att ge bort en gemensam upplevelse kan vara ett bra sätt att få ett avslut på studentens skoltid tillsammans, ett sätt att säga hejdå inför flytten hemifrån och börja bygga på den nya tiden där den unge har blivit vuxen och ska ta mer ansvar för sitt eget liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + 8 =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen