ansiktsmålning spindel och halloweendräkt

Tips på halloweendräkter till barn och enkla ansiktsmålningar

Halloween, med godis, bus och läskiga masker, närmar sig och här kommer några tips på vad barnen kan klä ut sig till om de vill. Det var väldigt roligt att få måla sådana här ansiktsmålningar och se dem glada skutta iväg på halloweenfest med klassen. Det behöver inte vara några krångliga ansiktsmålningar utan det räcker ofta med några få färger för att få till en enkel med effektfull ansiktsmålning. Se till att färgerna fungerar för ansiktsmålning och om man vill vara riktigt försiktig så kan man testa lite färg på barnets arm så ser man rätt snart om barnet reagerar på färgerna.

söt halloweendräkt barn enkel ansiktsmålning

Klä ut sig till katt, pirat eller humla

Ofta brukar barnen klä sig till vad som helst och inte relaterat till just Halloween. De kan vilja vara en katt, hund, någon leksak som är populär just nu, prinsessa, cowboy, pirat, lejon, humla eller kanske en fjärilsdräkt. Man behöver självklart inte klä ut sig eller ha ansiktsmålning, det ska vara frivilligt. En del barn gillar att bara få en enkel ansiktsmålning och skippar dräkter. Allt behöver inte köpas utan det går bra att släppa fantasin och leta upp vad man har hemma. Ofta kombineras dräkt man köpt med annat i hemmet. Man kan även fråga andra föräldrar om de har dräkter hemma som man kan låna/köpa.

djävulsdräkt barn till halloween

Barnzombiedräkt, barnvarmpyrdräkt och skelettdräkter för barn

Sen finns det många andra saker man kan klä ut sig till som man förknippar mer med Halloween. Det kan vara barnmaskeraddräkter som djävulsdräkter, zombiedräkter, spökdräkter, vampyrdräkter, skelettdräkter, mumiedräkter, skelettklänningar eller till exempel häxdräkter. Vi har många fina bilder på vårt barn sminkad som katt, klädd i skelettklänning samt spindeldräkt. Några år sedan sminkade vi ett fejkat sår med hjälp av sminkvax. Vi använde ett spelkort, till exempel hjärter dam, som klippts så det passade pannans rundning. I såret målades svart färg blandat med rött. Uppstickande sårkanter målades också och röd färg fick rinna ner lite från pannan. Det finns en hel uppsjö med bilder på nätet som man kan kika på som inspiration vid ansiktsmålningar. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 + tolv =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen