mysigare kök

Tips för ett snyggare och mysigare kök

Det finns gott om tips som kan hjälpa dig att få ett kök som är både mysigt och snyggt. Oavsett om du vill skapa en varm, lite lantlig känsla, eller om du är ute efter en mer modern look, kan du med relativt enkla medel få det kök du drömt om. Det är långt ifrån säkert att du behöver renovera. Det kan räcka med några mindre förändringar. Här kommer mina bästa kökstips.

Använd dig av trä

Många glömmer att trä ger ett varmt och inbjudande intryck. Naturligtvis behöver du inte byta ut allt i hela köket, men bänkskivor av trä kan räcka gott för att skapa en varmare känsla. Om du är ute efter att göra köket mysigare bör du satsa på ett lite mörkare träslag. Några exempel är ek och valnöt. Bänkskivor av trä ger också ett mjukare intryck än om du använder bänkskivor av stenmaterial.

Välj färger med omsorg

När du ska inreda köket är det viktigt att du verkligen tänker igenom det hela innan du låter måla köksluckor och tapetserar väggarna. Färgvalet spelar nämligen väldigt stor roll för helhetsintrycket. Om du vill förändra utan att måla om luckor kan du naturligtvis förändra med färg på annat sätt. Det kan räcka med att byta ut gardiner, lägga en fin duk på köksbordet och kanske sätta upp tavlor som går i en mjuk nyans. Det kan vara detaljerna som gör det, så tänk inte i banorna att du måste genomföra en total renovering. Om du vill byta färg på väggar eller köksluckor kan du naturligtvis göra det, men det är inget måste. Om du ändå vill göra det bör du tänka igenom vilket intryck du är ute efter att skapa. Mjuka färger ger ett mysigt och hemtrevligt intryck. Ljusa färger ger ett rymligare intryck och har en förstorande effekt på rummet. Mörka färger har motsatt effekt.

Ta ut svängar när du väljer köksmöbler

Tillåt dig själv att sväva i väg när du väljer köksmöbler. Kom ihåg att du och din familj förmodligen kommer tillbringa en hel del tid i köket och då är det viktigt att ni trivs och att ni sitter bekvämt. Du behöver inte följa traditionen och satsa på en viss stil. Se i stället till att välja bekväma stolar som du gärna tillbringar flera timmar i. Du kan naturligtvis köpa traditionella stolar av trä, men gör dem då mjukare genom att lägga på fårskinn eller dynor. Om du vill göra dynorna mer unika kan du sy dem själv. Du kan också välja stoppade skinnmöbler, eller varför inte rottingstolar med bekväma dynor. Kom också ihåg att det är ditt eget tycke och smak som sätter gränser. Du kan satsa på andra möbler än klassiska köksmöbler om du vill, allt är upp till dig.

Överväg att välja trägolv

Ett trägolv kan vara en otroligt bra investering om du vill ha ett hållbart golv och samtidigt få ett mysigare kök. Det är mjukt och behagligt att gå på, det är lätt att sköta och hålla efter, och det är tidlöst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 5 =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen