Tårta till hunden

Din hund fyller snart år, vad fantastiskt och stort grattis till er båda! Många hundägare vill fira sin fyrbenta vän lite extra, gärna med både tårta och presenter. Vill du, precis som många andra, skapa en fin tårta som din hund kommer älska så kommer här tips och råd. En hel del ingredienser som du skulle ha använt i en vanlig tårta för oss människor, är inte bra för hundar. Du måste alltså göra en tårta utan exempelvis salt och socker, och utesluta all form av choklad och kakao då det till och med är giftigt för hundar. Du behöver också tänka på att hundar inte ska äta deg, nötter eller vindruvor/russin. Dags för tips kring hur du nu kan skapa en tårta som din hund kommer älska!

Planering och tårtkrämer

Kött fungerar alltid bra – styckat, skivat eller malet. Tänk hur du vill att tårta ska se ut och gör en plan. Skapa en enkel ritning så du sätter din plan på pränt och sedan är det dags att börja. Leverpastej eller mjukost passar bra som ersättare för smörkrämer eller annat liknande som vi hade använt i ”människotårtor”. Du kan även blanda i ägg, riven morot eller kanske välkokt ris, beroende på vad din hund tycker om. Tänk på att även enkelhet kommer uppskattas av din hund; det måste inte vara så avancerat.

Huvudingredienser

Nu är det dags att bestämma dig för huvudingredienser. Även här är det bra att tänka på olika former av kött, som är naturligt för hundar att äta. Du kan göra egna köttbullar eller använda köpta, blodkorv, annat rött kött eller kyckling. Använder du rått kött så är det viktigt att du tänker på hygienen då detta kan innehålla en del bakterier som inte ska spridas till exempelvis småbarn eller personer med försämrat immunförsvar.

Vill du använda dig av grönsaker i din tårta så finns det vissa som är bra och vissa som du ska undvika. All form av lök ska du avstå från att ge din hund, likväl som majskolvar, avokado och vindruvor. Vad du däremot kan använda är exempelvis broccoli, morot, vitkål, sparris och sötpotatis.
Nu är det bara att sätta ihop din tårta utifrån din plan och med de ingredienser som du valt ut.

Tårta till hunden

Stort lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − fem =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen