Slå in presenter vackert

Slå in din gåva på ett originellt sätt

Att få en gåva innebär en glädjefylld stund. Både för givaren och för mottagaren. Att ge bort något till någon annan, värmer hjärtat och det är faktiskt inte bara innehållet i paketet som man kan lägga vikt vid. Gåvans utsida spelar minst lika stor roll för att mottagaren ska få lite extra ögongodis att se på och minnas varje gång han/hon tittar på sin present i framtiden.

Det finns mycket man kan göra för att göra paketinslagningen roligare och snyggare. Varför inte sätta sig ned ett gäng strax innan jul och slå in paket gemensamt över en fika? Detta bidrar till en större dos kreativitet och en fin stund tillsammans. Ta med er allt ni kan hitta – tidningspapper, tapeter, vaxdukar, paketpapper, sidenband, knappar och annat kul som ni kan dekorera era paket med. Här nedan följer några tips på hur du kan boosta din julklapp, födelsedagspresent eller bara en helt vanlig gåva utan någon som helst anledning.

Gåvor till barn – gör en liten gubbe

Ett barn blir överförtjust vid blotta tanken på paket och vill du bli populär hos småttingarna ska du satsa lite extra på inslagningen. En idé är att slå in paketen i brunt papper och sedan leka runt med andra material för att skapa ett ansikte på paketen. Klipp ut bitar som sedan symboliserar ögon, mun, mustasch och näsa eller gör ett litet djur av paketformen genom att fästa egentillverkade kaninöron och en söt nos med enkla medel. De roliga figurerna gör också att barnen inte sliter upp paketet i all hast utan glädjer sig en längre tid åt hela presenten, vilket också bidrar till att de lär sig att man ska hantera paket varsamt och med omtanke.

Använd naturens och årstidernas resurser för gåvodekoration

Visst finns det mängder av presentpapper, inslagningspapper och tillbehör ute i butikerna, men att ta tillvara på det som naturen kan erbjuda livar upp presenten ytterligare. Till jul är det oerhört vackert att fästa en liten grankvist i snöret, måla en kotte i glittrig färg eller sätta dit en liten mistelkvist som en kärleksförklaring. Under hösten är skogen full av vackra höstlöv i alla de färger samt släta och fina kastanjer som du kan använda som dekoration. Och om det rör sig om en sommargåva – ja då är givetvis blommor och örter ett utmärkt alternativ för att förgylla din present.

Ersätt presentpapper mot andra material

Vem har ristat in i sten att man bara ska slå in presenter med presentpapper? Glöm det traditionella och använd andra material istället. Här nedan följer några exempel som du sen kan dekorera med band, pärlor och dylikt.

Stuvbitar och gamla textilier som du slår in som vanligt

  • Vanliga papperspåsar som du samlat på dig genom shopping, på vilka du sedan målar och pyntar till den perfekta presentinslagningen
  • Papper från gamla Atlaskartor – är mycket vackert tillsammans med olika band
  • Notpapper från olika nothäften
  • Tidningspapper
  • Fotografier – ge din gåva ett unikt utseende med personliga fotografier som antingen limmas på eller fungerar som helt presentpapper
  • Tapetbitar
  • Gamla kakburkar som du sedan binder med band och dekorerar med knappar, urklipp och annat skoj

2 thoughts on “Slå in din gåva på ett originellt sätt

  1. Det var verkligen originella sätt att slå in paket på.
    Stort tack för alla idéer och för tiden du lägger på att dela med dig av dina tips!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 11 =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen