Julfest - pepparkakor och glögg

Så fixar du en lyckad julfest

Julen är en härlig högtid när många älskar att träffas och umgås med vänner och familj. Det är ett gyllene tillfälle att samla människor vi tycker om. Passa på att bjuda in bekanta som du vill lära känna närmare och varför inte välkomna en trevlig granne eller arbetskollega?

Bjud in i tid

Faktum är att julen pågår hela december, så det finns gott om dagar att välja mellan. Dock har tiden en tendens att springa iväg under just den här månaden, så om du tänker anordna en julfest i december är det bra att vara ute i god tid. Du vill ju att så många som möjligt ska komma till din fest. Skicka ut en inbjudan via mejl, sms eller personligt brev. Det är klokt att redan vid inbjudningstillfället bestämma vilken typ av fest du vill hålla så att du kan meddela dina gäster ungefär vad som väntar dem. Det är tacksamt att som gäst få en uppfattning om hur formell eller informell festen är, om du tänker servera mat och dryck eller anordna lekar eller andra festligheter. Allt för att festen ska bli så lyckad som möjligt!

Glöggmingel

En väldigt trevlig tillställning är glöggmingel. Denna julfest är perfekt för dig som inte vill ägna hela dagen åt förberedelser i köket. Den är enkelt att förbereda, bulla bara upp rejält med glögg, russin och nötter, pepparkakor och lussebullar. Se till att du har muggar så att det räcker åt alla, servetter är också bra att ställa fram. Glöm inte att köpa alkoholfri glögg för gäster som kör bil eller undviker alkohol. Bjud gärna in folk från hela bekantskapskretsen, det är kul om inte alla redan känner varandra. Lämplig tid på dagen för ett glöggmingel kan till exempel vara mellan 19-21 en vardag. Då hinner gästerna förhoppningsvis äta middag innan och det blir inte så sent att det blir jobbigt att gå upp tidigt dagen därpå. Fast du får ändå räkna med att många festglada gäster kommer att vilja stanna längre.

Fest med middag

En julfest med middag passar dig som gillar vara omsorgsfull mot dina gäster. Att bjuda på middag är generöst och här har du chansen att verkligen ta hand om dina vänner. Tänk på att maten inte nödvändigtvis behöver bestå av julmat, utan välj en rätt som du behärskar och är van vid att laga. Då är chansen stor att middagen gör succé. Det är däremot trevligt att julpynta matbordet; passa på att duka med grankvistar, tomtar, lyktor eller annat som påminner om julen. Lite diskret julmusik i bakgrunden bidrar också till en härlig julkänsla. En bra idé är att bjuda människor från olika håll i vänkretsen, det blir intressant och dynamiskt med folk som har olika erfarenheter och det kan leda till spännande samtal.

Pynta

Oavsett vilken typ av fest du ska hålla, är det julen som står i centrum på en julfest. Men du behöver inte städa hela huset och placera tomtar i varenda hörn för att skapa julkänsla, det går att pynta på enklare sätt. Köp hem några hyacinter och placera ut dem på olika ställen, ett par ljusslingor bidrar garanterat till en mysig stämning och en tvål med julig doft på toaletten kommer att bli uppskattad. Om du har tid, köp en tub färdig kristyr och dekorera pepparkakor med gästernas namn. Ett enkelt sätt att få dina gäster att känna sig välkomna hem till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − sju =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen