Så får du till en lyckad julgransplundring

Snyft! ”Julegranen bäres ut, ut ut…” Ännu en Jul är över! Men den får inte försvinna utan ett riktigt partaj för nu vankas det julgransplundring! Årets största högtid måste ju vinkas av med skoj och skratt och det här är ett tillfälle att njuta av Julen en sista gång för i år. Vare sig det handlar om julgransplundring för stora eller små, eller kanske både två, så kan man göra detta till ett riktigt kul kalas och ett fantastiskt tillfälle att komma samman med dem man tycker om.

Julgransplundring i hemmet

Skall man ha sin julgransplundring i hemmet kan det vara kul att bjuda in släkt och vänner och låta alla få vara med på ett hörn, även om det framförallt är barnen som skall plundra. Tanken är att man skall klä av granen men det betyder ju inte att den inte gömmer en del överraskningar! Man kan till exempel hänga små godsaker som karameller och polkagriskäppar i dem som alla kan få smaka av, för att inte tala om pepparkaksgubbar och goda klubbor. Skoja lite med barnen och häng upp några tandborstar också – även om knoddarna kanske inte kommer att uppskatta det så mycket kan det ge ett gott skratt till far- och morföräldrarna.

Vill man bjuda på något extra kan man också hänga upp färggranna presentpåsar och kul små askar i granen som innehåller allt möjligt smått och gott. Det behöver inte bara vara godis, det kan också vara roliga saker som små miniatyrfigurer av superhjältar, pennor och suddgummin i kul former eller kanske en kul bad bomb. Smällkarameller är också uppskattade och vill man inte hänga dem i granen kan man lägga fram en till varje gäst, till exempel på deras middagstallrik.

Förutom själva granen så finns det också andra saker som skall nedmonteras. Låt barnen dra lott om vem som skall få krossa pepparkakshuset först och sedan få välja den största biten och håll en tävling om vem som kan ta ner flest juldekorationer runtom i huset eller lägenheten.

Julgransplundring på kontoret

Vem har sagt att det bara är små barn som tycker att det är kul med julgransplundring? Bjud de anställda på en sista firmafest för denna Jul med plundringen som tema. Även granen på kontoret skall ju ut, och det här kan man göra till en både trevlig och minnesvärd fest. På med partyhattarna, fyll glasen med bubbel, och låt plundringen börja!

Istället för en massa godis kan man inför denna fest se till att ha fyllt granen med fina små presenter: värmeljus, ett litet presentkort eller kanske en god arom. Man kan också göra det till en tävling, där varje nedplockad dekoration innehåller en nitlott utan en som har en middag för två. Eller varför inte göra det för ett välgörande ändamål – vinnaren får bestämma vilken välgörenhetsorganisation som skall få ett visst belopp.

Ingen julgransplundring vore sig lik utan sånger och melodier; fram med sånghäftet och låt stämmorna ljuda till Små grodorna och Raska fötter! Den här Julen kommer alla ha extra glada minnen från!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nio − två =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen