julgransplundring

Så får du till en lyckad julgransplundring

Snyft! ”Julegranen bäres ut, ut ut…” Ännu en Jul är över! Efter julen följer en julgransplundring om man har det som tradition. Årets största högtid kan behöva vinkas av med skoj och skratt och det här är ett tillfälle att njuta av julen en sista gång för i år. Vare sig det handlar om julgransplundring för stora eller små, eller kanske både två, så kan man göra detta till ett riktigt kul tillfälle att komma samman med dem man tycker om.

Julgransplundring i hemmet

Skall man ha sin julgransplundring i hemmet kan det vara kul att bjuda in släkt och vänner och låta alla få vara med på ett hörn. Framförallt är det barnen som skall plundra. Tanken är att man skall klä av granen men det betyder ju inte att den inte gömmer en del överraskningar! Man kan till exempel hänga små godsaker som karameller och polkagriskäppar i dem som alla kan få smaka av, för att inte tala om pepparkaksgubbar och goda klubbor. Skoja lite med barnen och häng upp några tandborstar också – även om knoddarna kanske inte kommer att uppskatta det.

Vill man bjuda på något extra kan man också hänga upp färggranna presentpåsar och kul små askar i granen som innehåller allt möjligt smått och gott. Det behöver inte bara vara godis, det kan också vara roliga saker som små miniatyrfigurer, pennor och suddgummin i kul former eller ett fint block att teckna eller skriva i. Smällkarameller är också uppskattade och vill man inte hänga dem i granen kan man lägga fram en till varje gäst.

Förutom själva granen så finns det också andra saker som skall nedmonteras. Låt barnen dra lott om vem som skall få krossa pepparkakshuset först och sedan få välja den största biten och håll en tävling om vem som kan ta ner flest juldekorationer runtom i huset eller lägenheten.

Julgransplundring på kontoret

Vem har sagt att det bara är små barn som tycker att det är kul med julgransplundring? Bjud de anställda på en julgransplundring och hjälps åt med att ta ner juldekorationerna. Även granen på kontoret skall ju ut, och det här kan man göra till ett trevligt och minnesvärt tillfälle.

Istället för sötsaker kan man inför denna fest se till att ha fyllt granen med små presenter. Man kan också göra det till en tävling, där varje nedplockad dekoration innehåller en nitlott utom en som har en middag för två. Eller varför inte göra det för ett välgörande ändamål – vinnaren får bestämma vilken välgörenhetsorganisation som skall få ett visst belopp.

Ingen julgransplundring vore sig lik utan sånger och melodier; fram med sånghäftet och låt stämmorna ljuda till Små grodorna och Raska fötter! Den här julen kommer alla ha extra glada minnen från!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − 7 =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen