roliga strandlekar

Roliga strandlekar

Strandremsorna med de många alternativen
När vi hör begreppet stranden tänker de flesta förmodligen framför allt på sol, bad och värme. I stora delar av världen är det vardag medan det i de nordiska länderna framför allt begränsas till två eller på sin höjd tre månader. Flertalet människor ställer dessutom krav på att solen ska uppenbara sig för att de överhuvudtaget ska genomföra en utflykt till detta populära resmål. Sanningen är den att det inte nödvändigtvis behöver förhålla sig på detta vis eftersom det finns många aktiviteter som kan utföras utan sol.

Strandtennis

Denna odödliga klassiker ställer inga som helst krav på att den stora gula stjärnan ska lysa på oss. Reglerna är enkla och det behövs dessutom inte särskilt mycket material. Två racketar och en tillhörande boll räcker gott och väl för att få till en oförglömlig spelupplevelse. Att dessutom göra det med det böljande blå ett stenkast ifrån skapar en ännu starkare känsla av strandnärvaro. Det finns inga tydligt strukturerade regler för själva sporten vilket medför ett ganska fritt upplägg. Det har blivit omåttligt populärt att helt enkelt med ett lagom stort avstånd stå och spela bollen till varandra så många gånger som möjligt. Här kan oförglömliga rekord sättas. På köpet följer såväl skratt som frustrationsgaranti då det ibland inte går riktigt som det från början var tänkt. Sist men inte minst måste också ett varningens finger höjas för hur svårt det är att sluta när spelet väl dragit igång.

Kubb

Detta gotländska spel ägs idag nästintill av hela den stora massan. Fungerar padel som vinterfolksport är det ingen överdrift att påstå att kubb är den sommarbaserade varianten. Rötterna i denna utmanande aktivitet går ett drygt sekel tillbaka även om fenomenet kan uppfattas som relativt nytt. Den gör sig fantastiskt bra i både trädgården som på stranden. I grunden handlar det om en indelning i två lag där fem träklossar, även benämnt kubbar, ställs upp på vardera sida. När en sådan fälls ska laget på den sidan kasta ut kubben. Den måste sedan besegras innan de kan återgå till kampen mot de fem ursprungliga kubbarna igen. De bildar i sin tur en så kallad baslinje där även två smalare formade pinnar visar den tänkta linjen. En större formad träkloss placeras mitt i banan. Den är även känd som kungen. Det gäller sedan för varje lag att med 6 kastpinnar i varje omgång först få ner de små kubbarna för att sedan ta sig an kungen. Värt att tänka på är att kungen till varje pris inte får fällas innan de små kubbarna är nerkastade. Trots att det finns grundregler adderas vissa specialvarianter för att göra spelet om möjligt ännu mer underhållande, varierande och utmanande.

Stranden är en perfekt plats för diverse aktiviteter. Med en gnutta kreativitet och vilja har gemene man kommit en bra bit på vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 − sex =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen