Presenttips till katten

Att ha katt kan förgylla livet på väldigt många plan, och har du väl bjudit in dem i ditt liv så är det lätt att det blir en livslång kärlek. När det drar ihop sig till kattens födelsedag finns det en uppsjö av roliga, spännande och smarta presenter, som kan uppskattas både av katten och av dig. Katter är väldigt lättroade djur, vilket gör att något så enkelt som en hoprullad bit papper i ett snöre kan hålla dem sysselsatta under lång tid, men ibland vill du kanske ge dem något lite mer speciellt.

Klassiska presenter

Vill du ge din katt en mer klassisk present så kan du lätt hitta olika sorters leksaker, som till exempel leksaksmöss, fjärilar, olika sorters bollar, kattunnlar och laserpekare. Skaffar du en laserpekare måste du dock vara noga med att aldrig rikta ljuset mot kattens ögon. Du kan även skaffa kattmynta eller kattmyntaspray – ofta är doften helt oemotståndlig för katterna, och de kommer älska sina leksaker ännu mer än innan. I övrigt i presentväg kan du även hitta olika sorters aktivitetsmattor och aktivitetsleksaker där de får jobba lite för att hitta matbitar. Katter kan lätt bli rastlösa och uttråkade, så hjälp din katt att hålla hjärnan igång genom olika utmaningar. Det finns aktivitetsbrädor där katten blir utmanad genom olika strategispel, och blir aktiverad både fysiskt och mentalt.

Originella presenter

Sedan finns det även kattleksaker som är lite mer åt det originella hållet. Ett exempel är en mjuk och sprattlande fisk som garanterat kommer göra din katt nyfiken, plus att den triggar kattens naturliga instinkter. Eller varför inte köpa en kattoalett och låta katten träna på att ge upp lådan och istället utföra sina behov på den riktiga toaletten? Kanske en fönstersäng är något som skulle intressera din katt? En härlig kombination av att koppla av och samtidigt ha full koll på vad som händer utanför fönstret. Många katter älskar utmaningar och det finns olika sorters spel som är både spännande och aktiverande. Det finns även svalkande dynor för djur, om de tycker det är jobbigt med varma sommardagar.
Ett avslutande tips är kanske mer riktat till dig än till katten, men det kan visa sig vara helt ovärderligt – ge katten ett gps-halsband om den rör sig mycket utomhus. Det kan vara spännande att se vilka rundor din katt brukar ta, men skulle katten springa längre bort eller något annat hända, så har du en betydligt större chans att hitta din älskling med hjälp av gps:en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 3 =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen