roliga hundleksaker

Presenter till hundar

När ens hund fyller år så vill de flesta ge något litet till sin fina hund. Kanske köper man in några speciellt goda hundben samt mjuk hundmat och sätter ljus (korv) i. Vi brukar ge smarrig hundmat samt paket gjorda av kartong med en godsak inuti. Det blir som en present i sig. Hunden får försöka bita och riva isär paketet så den får ut godisbitarna som lagts i. För att göra detta använder vi toarullar och annan kartong samt tejp. Ta flera kartonger till varje paket så det tar längre tid för din hund att jobba sig fram till det goda. Eller lägg en leksak som du vet din hund gillar i presenten.

Köp eller gör något som håller för just din hund. Vår hund sliter sönder och ur innehållet i billiga mjukisdjur till hundar. Det finns riktigt bra och slitstarka hundleksaker att köpa men kostar ofta mer. Vill man göra en egen hundleksak kan man med fördel använda sina avlagda jeans. Klipp av ett byxben och fyll med stoppning och sy ihop. Vi gjorde en innerkudde i form av byxbenet. Då går yttre fodralet (jeanstyget) att tvätta vid behov. Ibland händer det ju att leksaker ligger kvar ute i ruskväder. Vi använde kardborreband som finns att köpa på nätet för att sluta fodralet runt innerkudden. Enkelt att ta bort och tvätta. Fler tips på egentillverkade hundleksaker av återvunnet material finns det mängder av på nätet.

Leksaken vi gjorde blev en riktigt bra dragleksak som vår hund gillar att slänga omkring och dra och slita i. Den har hållit i flera år och säkert några till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 − tre =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen