doppresent

Present till gudbarn

För den som har fått äran att bli gudmor eller gudfar till ett barn är det förstås viktigt att hitta rätt doppresent till det lilla gudbarnet. Under årens lopp kommer det sedan dyka upp fler tillfällen då det gäller att hitta bra presenter, exempelvis på födelsedagar. Det gäller verkligen att du plockar fram din kreativa ådra, så att du kan hitta de lämpligaste presenterna. Om du börjar med dopet, gäller det förstås att du letar efter en gåva som passar ett mycket litet barn.

Hitta en personlig present

En bra utgångspunkt är att försöka hitta en present som är personlig. Det finns olika sätt att göra det. Du kan till exempel satsa på en tavla som presenterar personlig information om din gudson eller guddotter. Det finns också riktigt fina möbler på vilka barnets namn och födelsedatum kan graveras. Det kan vara en kista i vilken barnet kan ha sina leksaker, men det kan lika gärna vara en fin stol eller en pall. Om du hellre vill ge bort en leksak kan du köpa en gåvagn eller en verktygslåda med barnets namn på. Det är saker som det lilla barnet kan uppskatta redan kort efter dopet. En tavla å andra sidan är något som kanske främst uppskattas av föräldrarna.

Presenter senare i livet

Som nämnts redan tidigare är det inte bara i samband med dopet som du kommer behöva hitta lämpliga presenter till ditt gudbarn. Det kommer bli aktuellt vid varje födelsedag, men troligtvis även på julafton, när det är dags för examen, konfirmation och andra högtidliga tillfällen. Det kommer bli lättare att hitta lämpliga presenter när barnet blir äldre, på grund av att du då vet mer om hans eller hennes personlighet och egna önskemål. Då har du möjlighet att välja något som du vet kommer att falla ditt gudbarn i smaken.

Tänk på att det kan vara en god idé att välja presenter som gör att ni får tillbringa tid tillsammans. Det är alltid en bra idé att stärka ert band, och då hjälper det verkligen att umgås. Om ditt gudbarn tycker om hästar kan du till exempel bjuda med honom eller henne på en uteritt i fjällen. Om det är musik som är huvudintresset kan du i stället ta med din gudson eller guddotter på en konsert som ni båda kan uppskatta. Det går så gott som alltid att hitta en present som tar vara på intressen samtidigt som det ger er kvalitetstid tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + sexton =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen