Om jag får välja hundleksaker till min hund……så väljer jag det vår hund tycker är roligt, leksakerna bör vara tåliga och bra att aktivera hunden med. Hundleksakerna ska vara av bra kvalitet som inte tuggas sönder snabbt. Jag brukar aktivera vår hund Sockan, en nio månader gammal Welsh corgi pembroke, med uppletande av godis som gömts undan när hon inte ser eller att hon får leta godis i en aktiveringsleksak. Brukar tänka på hur hunden är och fungerar och vad leksaken ska användas till. Vill man ha något som flyter inför sommarens bad och är hållbart till exempel så finns det leksaker för sånt. Tar ens hund isär små mjuka leksaker i ett nafs så är det bättre med tåliga leksaker med tyg eller kanske skinn som håller bättre. Så det är hållbara hundleksaker som gäller för vår hund.

Hundpussel i olika varianter

När vår corgi var liten tänkte vi att vi skulle köpa ett nytt aktiveringspussel och funderade över vilken sort m.m. Vi köpte en modell som är svår eftersom de lär sig snabbare än man kan tro. Det tog inte lång tid för vår corgi att förstå vad som skulle göras. Det som är bra med den leksak som syns på bilden ovan är att den går att dra ut undersidan och lägga i godiset eller annat man väljer att låta hunden leta efter. Hos Dashingdogs.se fick jag tips om att man kan lägga lite gott i spelets olika fack och sen frysa in undre delen av pusslet. Tar längre tid för hunden att få i sig det goda på det sättet. Har du en hund som behöver extra aktivitet så är det här perfekt.

När pusslet låg framme utan något i började Sockan leta godis efter att ha varit i vårt land och grävt i jorden. Just den här aktiveringsleksaken går enkelt att göra rent med lite diskmedel och vatten. Obs! Tror inte den tål diskmaskin. Det pussel vi har, Challenge Slider från Nina Ottosson, används flitigt och är snabb att förbereda med hundgodis eller torrfoderbitar m.m. Om din hund får mycket godis eller torrfoder vid aktivering så se till att det inte blir för mycket extra mat utöver vanliga måltiderna. Ge lite mindre andel mat de dagar du tränar din hund och ger mycket godis.

Godisgömmor och bollar är andra favoriter

Andra leksaker som Sockan använder är godisgömmor, som finns som bollar eller figurer som går att trycka in godis i för att sedan låta hunden arbeta med den. Föredrar godisgömmor för hund i gummi eller silikon på grund av att de inte låter så mycket inomhus som hårdplastgömmor gör. Bollar i silikon håller ofta väldigt länge. Tänk på att köpa bollar och hundleksaker i rätt storlek, inte för små, men inte heller för stora så hunden inte kan få ett bra tag om leksaken.

Hundbutiken Dashingdogs.se har ett bra utbud av hundleksaker som vår hund Sockan och jag gillar. Här hittar man det aktiveringspussel vi har köpt till Sockan. Här hittar man även en snacksorm som vi också har hemma. Den funkar så att man lägger hundgodis/hundfoder, hundpastej eller kanske mjukost som hunden får kämpa med att få i sig. Så gå in på Dashingdogs.se för att kika på deras utbud av hundleksaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × ett =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen