SEO

Hur fungerar SEO?


Hur fungerar SEO eller sökmotoroptimering?

SEO står för Search Engine Optimization och blir, översatt till svenska, sökmotoroptimering.
Sökmotoroptimering är själva arbetet med att få en hemsida att synas på bästa sätt i sökmotorerna. Exempel på sökmotorer är till exempel Google eller Safari. Man använder ofta olika verktyg för att visa på vad som kan förbättras på en hemsida. SEO-företag vill att sidan ska hamna högt upp i sökmotorernas sökresultat.

En hemsida är ett företags marknadsföringsplattform

Hemsidan kan vara ett företags viktigaste marknadsföringsplattform. På hemsidan visar man partners, leverantörer och kunder vilka man är och vad man gör. Man vill att ens sida har ett unikt innehåll och att det är enkelt att navigera. Designen av hemsidan bör överensstämma med företagets färger och logotype. Budskapet ska framgå tydligt om vad företaget gör och vad man erbjuder kunden.

Användarvänlig och responsiv webbdesign

Hemsidans navigering, designens flexibilitet och sidstruktur bör göras användarvänlig. Den bör också kunna anpassa sig efter den typ av enhet som besökare använder. Man brukar prata om responsiva hemsidor som då ska anpassa utseendet på sidan efter vilken enhet som används. Det kan vara Mac, iPad, PC eller mobiltelefoner som har olika storlekar.

Relevanta sökord och sökfraser

De som arbetar med SEO gör webbplatser relevanta för de sökfraser som företagets kunder söker på. Man använder sig av olika länkstrategier för att visa Google att sidan är populär. Man jobbar alltså inte bara på själva hemsidans innehåll och utseende utan också med att driva rätt typ av trafik till sidan. Man vill få rätt besökare som är i behov av det företaget erbjuder.

SEO företag

Kortfattat gör sökmotoroptimeringsföretag hemsidor anpassade för ett speciellt företag och optimerad för de sökord och sökfraser som är relevanta. De ser till att ett företags hemsida rankar på de ord som kartlagts och hjälper till att stärka sökresultat för dessa ord. Man analyserar vilken trafik hemsidan har, innehållet på sidan, länkar in till sidan, sidstruktur, om hemsidan är responsiv och mycket annat. SEO företag finns över hela Sverige. Har du till exempel behov av proffsig SEO-konsult på västkusten finns seo halmstad att tillgå.

Kategori: SEO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 5 =

Skriv och tryck Enter.

Till toppen