Göra egna presenter

Gör egna presenter och ge bort

Det är roligt att glädja någon annan med en present. Det måste inte vara födelsedag eller jul. Det kan vara namnsdag eller alla hjärtans dag också. Eller så kan det vara en helt vanlig dag då du vill visa din uppskattning för din vän, pojkvän eller släkting. Här fokuserar vi på presenter du kan göra själv om du tycker om att jobba kreativt på olika sätt. Du har roligt under tiden du skapar och det blir en unik och personlig present att ge bort.

Sticka/virka/brodera fina presenter

Är du duktig på handarbete kan du göra en massa olika presenter av det. Du kan sticka ett par vantar åt vännen i dennes favoritfärger. Sköna, varma strumpor åt mamma i julklapp. En tjocktröja som doppresent åt en släktings barn. Eller en mössa åt tonåringen. Stickade klappar uppskattas av de flesta! Här kan man variera både färg och mönster för att anpassa presenten efter den som ska få den. Att virka och brodera är andra sätt att skapa fina presenter. Du kan brodera en tavla eller virka en skir duk. På nätet finns dessutom mycket inspiration att hämta.

Baka något

Tycker du om att baka är det ett jättebra sätt att skapa presenter på. Ska du bort på middag kan du baka en kaka att ta med dig, som en gå-bort-present. Det finns en annan variant också som liknar denna lite grann. Det är att sätta samman ingredienser i en fin glasburk och skriva receptet utanpå. En fin och kreativ present att ge bort som till exempel julklapp. Till jul kan man också ge bort olika typer av julgodis som man sedan lägger i en fin ask som med fördel är egentillverkad.

Presenter av fotografier

Fotografier uppskattas av de flesta. Har du en fin bild av dig och din vän kan du utifrån det göra något fint som present. Ska vännen t.ex gifta sig kan du köpa en fin ram till och ge bort som ett minne. Kanske bilden föreställer er på någon gemensam resa ni gjort för länge sedan? Du kanske har fotograferat några vänner som gift sig? Då kanske du gör en förstoring av en bild och ger bort i julklapp. På nätets olika fotobutiker kan man göra pussel och andra produkter av fotografier. Om en bror ska gifta sig är det roligt att samla lite bilder ur hans liv i ett album och låta ligga framme under bröllopet så gästerna kan titta. Uppskattas garanterat av både gäster och brudpar och är samtidigt en present som brudparet får ta med sig hem efteråt.

Fyll en korg med olika saker

En härlig present som de flesta uppskattar! Man köper en korg som man samlar lite olika saker i. Perfekt som en bröllopspresent men funkar också som en 30-års present. Den här korgen anpassas såklart efter den som ska få och till viss del av säsong, och fylls med olika saker. Det kan vara ätbara saker men också saker man använder dagligen. Här kan man blanda saker man gjort själv och sådant man köper i affär. Ett exempel kan vara en korg med bullar man bakat, ett kaffepaket, ett tidning och god choklad. Ett annat exempel kan vara bär från den egna trädgården i en söt liten burk, egengjord saft och somriga servetter. En present som är användbar och kan varieras hur mycket som helst.

Kommentarer på “Gör egna presenter och ge bort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × tre =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen