Ge dig själv ett hälsotest via Medisera.se i presentNär man går till en vårdcentral så får man oftast inte någon möjlighet att kontrollera sin hälsa via ett större hälsotest med ett stort antal blodprover. De flesta vårdcentraler erbjuder inte heller blodprovsanalyser i förebyggande syfte. Så vi har tagit beslut att då och då ta ett större hälsotest och ibland specifika test vid behov om vi känner att kroppen inte beter sig som vi är vana vid. Vitamin- och mineralbrister kan smyga sig på och det är bättre att upptäcka det innan man mår rikligt dåligt. Fick hjälp av vårdcentral att ta Hb och informeras om att jag inte hade järnbrist. Jag litade på det. Hb låg däremot på gränsen till för lågt när information förmedlas om att järnbrist inte förelåg (fast att Hb var på gränsen till för lågt fick jag inte veta). Två månader senare får jag dropp med extra järn på sjukhus.

Hur fungerar hälsotest via Medisera.se?

Hur fungerar då ett test som man köper via Medisera? Jo på www.medisera.se kan du läsa om alla tester som finns att ta. Du bestämmer själv vilken av de test som erbjuds som ska tas. Kanske vill du få en bredare hälsoundersökning med jämna mellanrum eller så kanske du misstänker något speciellt i din hälsa som du vill kontrollera på egen hand.

Du bokar själv vilket test du vill ta

På en vårdcentral är det läkaren som avgör vilka prover som tas. Här kan du själv boka de tester du vill ta. Provsvaren presenteras sedan i en graf som jämförs mot fastställda referensvärden. Du får även en läkarkommentar som sammanfattar ditt provresultat och får svaret online inom två till sex dagar. Proverna du får svaren på finns sen tillgängliga och jämförbara över år med ytterligare kontroller som du tar.

Du får ett digitalt läkarkommenterat provsvar i ”Min Journal” via Bank-ID

På Medisera.se erbjuds det patientsäkra paketlösningar för årliga hälsoundersökningar med årlig kallelse samt rabatt jämfört mot beställning av engångsbeställning. De årliga kontrollerna kan enkelt jämföras online. Är man en person som är medveten om sin hälsa, vill kontrollera sitt hälsotillstånd, tillfälligt eller som årliga kontroller, vill förebygga problem och/eller brister innan de uppstår, så kan en hälsoanalys från Medisera vara något för dig. Eftersom jag själv har erfarenhet av hälsotest på det här sättet kan jag rekommendera att gå in på www.medisera.se och kika på utbudet av hälsotesterna där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 1 =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen