Ge bort en fåtölj i födelsedagspresent

Har du en vän eller nära familjemedlem som snart fyller år? I så fall kan det vara roligt att ge bort en fåtölj i födelsedagspresent. Det är en rolig och användbar present som dock kräver lite efterforskningar för att den ska bli riktigt lyckad. Vi rekommenderar denna present främst till en person som du känner lite bättre. Utan att veta om födelsedagsbarnets personlighet eller inredningsstil finns det risk att du gör ett felköp utan dess like.

Se vilken inredningsstil personen har

Om du vill köpa en fåtölj till någon som fyller år är det viktigt att den passar in med resten av bostaden. Besök gärna personen ett par gånger innan för att kolla upp hur bostaden ser ut och vad denne har för stil. Tänk ut en plats där den kan stå och börja sedan leta efter modeller som kan passa. Ta god tid på dig och titta både i fysiska butiker och på nätet. Om du ska beställa på nätet är det också viktigt att ta hänsyn till eventuell leveranstid så födelsedagspresenten inte blir försenad till firandet. En god idé är att gå ihop flera stycken och lägga ihop till en fåtölj så ni kan köpa en lite dyrare och mer hållbar variant.

Vad finns det för slags fåtöljer?

Att välja fåtölj är inte alltid det lättaste med tanke på hur många olika modeller det finns. När många hör ordet fåtölj tänker de nog på en större variant i tyg som man kan mysa i framför tv:n eller brasan. Sådana går att hitta bland annat hos Severins Möbler i flera olika modeller, material och utföranden. Dessa passar perfekt i vardagsrummet som del av en myshörna så länge de fungerar ihop med soffan och andra möbler. Dock tar de en hel del plats vilket är viktigt att tänka på.

Om du vill ha en lite mindre och mer stilren modell kan du satsa på en fåtölj som är gjord helt eller delvis i trä. Dessa är kanske inte lika bekväma att sitta i men ger ett rent intryck. De passar till exempel på kontoret eller i sovrummet. Till vissa fåtöljer går det även att köpa till en fotpall för extra bekvämlighet. Ibland ingår i de priset, ibland får de köpas till separat.

Något för alla

Det finns en uppsjö av olika fåtöljer och du kan välja mellan designermärken och enklare varianter från till exempel möbelbutiken Severins Möbler. Det viktigaste är att du väljer efter födelsedagsbarnets smak och din egen budget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fyra =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen