skogspromenad

Förslag på presenter som inte behöver kosta något

När någon närstående fyller år vill du naturligtvis uppmärksamma denne på något sätt. Ibland inträffar dock födelsedagen vid ett tillfälle då det inte finns tillräckligt mycket pengar på kontot för att göra det möjligt att köpa någon dyr present. Lyckligtvis går det att hitta andra sätt att uppmärksamma någon. Det finns presenter som inte behöver kosta något.

Var generös med din tid

Något du alltid kan vara generös med är din tid. Du kan till exempel bjuda in till en trerätters middag hemma hos dig, där du står för matlagningen och sällskapet. På så sätt får du möjlighet att tillbringa kvalitetstid med den person som betyder så mycket för dig. Du kan också planera en heldag tillsammans, där ni ägnar er åt avkopplande aktiviteter som svampplockning, havsbad eller långpromenader i skogen. Den typen av aktiviteter kostar dig inget, men du har möjlighet att ge bort en present som med stor sannolikhet kommer att uppskattas. Troligtvis kommer även du att ha mycket nöje av en sådan födelsedagspresent, eftersom du får möjlighet att tillbringa ledig tid tillsammans med en person som du bryr dig om.

Skapa en fotobok eller ett fotoalbum

Skapa en fotobok eller ett fotoalbum

Under de år du har känt din vän, släkting eller familjemedlem har ni säkert hunnit samla på er många minnen. En hel del av dem har ni kanske förevigat i form av foton. Du kan leta rätt på de finaste bilderna från er tid tillsammans och skapa ett album eller en bok med hjälp av dessa. Det är en present som inte behöver kosta något om du skapar den på egen hand. Dessutom är det en gåva som brukar bli mycket omtyckt av mottagaren.

Ge bort en video

Det är inte bara foton som kan bidra till att skapa en omtyckt present. Du kan lika gärna ge bort en egenhändigt skapad videofilm. Du kanske har gott om filmer från tillfällen då ni träffats, och dessa kan naturligtvis klippas ihop till en längre video. Kanske har ni känt varandra hela livet, och då kan en sådan film verkligen ge en välkommen tillbakablick på er tid tillsammans. Det är naturligtvis fullt möjligt att klippa ihop en uppskattad video även om ni bara har umgåtts i några år. Huvudsaken är att du har tillräckligt med material för att få till ett bra resultat. Idag behöver du inte vara ett proffs för att kunna skapa en video. Det finns gott om digitala hjälpmedel du kan dra nytta av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 + tre =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen