Fördelarna med höj- och sänkbara skrivbord

Det är ett känt faktum att det är viktigt att variera sin arbetsställning vid ett skrivbord. Blodcirkulationen ökar och belastningsskador förbyggs när man går från sittande till stående arbetsställning. Det beror på att musklerna i rygg och ben aktiveras. En annan sak som ökar är förbränningen, vilket innebär att man kan gå ner lite i vikt.

Nyckeln till ett hållbart arbetsliv är alltså att variera arbetsställningen. Ett sätt att göra detta är genom att skaffa ett höj- och sänkbart skrivbord. Det betyder dock inte att man måste vara stående i flera timmar. Det räcker att man står upp och arbetar en stund då och då. Att variera sin arbetsställning minskar risken för både diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Det är också rekommenderat att man går en runda varje halvtimme.

Mindre belastning och bättre hållning

Genom att byta arbetsställning ofta minskar du belastningen på kroppen. När man står upp och arbetar kommer dessutom hållningen att förbättras och man kan undvika att få ”gamnacke”.

Stora vinster tack vare små åtgärder

När det kommer till välbefinnandet och hälsan krävs det egentligen inte speciellt stora förändringar. Genom att köpa ett skrivbord som går att sänka och höja kan man lättare se till att variera sittandet med att stå upp ett par timmar varje dag. Kombinerar man dessutom en bensträckare varje halvtimme är det ett ännu större plus för hälsan. Du hittar ett stort utbud av höj och sänkbara skrivbord till bästa pris hos azdesign.se. Hos möbelbutiken azdesign.se finner du även ett stort utbud kontorsstolar.

5 största fördelarna med höj- och sänkbart skrivbord

  • Genom att variera sin arbetsställning kommer det minska belastningen som läggs på ryggen.
  • När man står upp en viss tid kommer blodcirkulationen att öka, vilket är bra för hjärtat. Även förbränningen ökar, vilket är bra för viktminskning.
  • Ett höj- och sänkbart skrivbord är ett bra alternativ när många personer av varierande längder kommer att arbeta vid skrivbordet. Det fungerar dock bäst när de jobbar en och en. Skulle flera personer sitta vid skrivbordet samtidigt kan det vara svårare, framför allt om det är en stor skillnad på personernas längd.
  • Har man ett yrke som innebär mycket kontakt med personer över telefon är det bra att stå upp. Det innebär nämligen att man får mer luft till lungorna vilket leder till en klarare och starkare röst.
  • Sker det nyanställningar slipper man ödsla tid och pengar på att skaffa ett nytt skrivbord i rätt höjd. Den nya personen kan istället välja hur högt eller lågt skrivbordet ska vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − nio =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen