Present till barndop

Doppresent till den nyfödda

Att gå på dop är alltid en fin stund. Både för dig som gäst men också för familjen som ordnar dopet. Att hitta en doppresent som uppskattas av föräldrarna kan ibland vara svårt. Ska man köpa något barnet behöver nu eller snart, eller ska man hellre köpa något mer bestående? Här kommer några tips på present som passar både flicka och pojke och förhoppningsvis föräldrarna också.

Fråga föräldrarna

En bra grej att göra om du inte har några idéer eller inte orkar leta efter något i butik är att fråga föräldrarna. Man kan fråga om det är något speciellt dom skulle behöva till barnet. Kanske sparar dom till något lite dyrare där man gärna kan bidra med en liten slant?

<2>Bok att dokumentera i

Köp en bok som föräldrarna får anteckna och dokumentera i allt eftersom barnet utvecklas. Det här är kanske inte lika vanligt idag som det var förr och detta kräver absolut lite extra av föräldrarna utöver att de ska sköta barnet. Så kanske ska man veta med sig att de tycker om sådant innan man köper boken. Men det är absolut en rolig grej för barnet att titta i senare. Även roligt för föräldrarna att minnas tillbaka vid senare tillfällen.

Sparbössa i silver

Det här är en present som alltid går hem. Den är klassisk, tidlös och finns oftast i lite olika varianter. Dels olika utseende för pojkar och flickor, om man vill det, t.ex en bil eller traktor men också nallar. Dels finns också sparbössor med speldosa. En fin och roliga present där man kan lägga ner en liten slant då och då. En jättefin present som håller för alltid. Ett fint minne helt enkelt.

Andra presenter i silver

Det finns även andra presenter man kan köpa i silver. T.ex små burkar för barnets första tand/hårlock eller ett fotoalbum med ramen i silver. I den kan man också dokumentera barnets utveckling och det blir fina minnen för både föräldrar och barn.

Skedar och porslin

En fin sked med en muminfigur på passar också. Den kan ju dessutom användas av barnet lite senare. Eller sparas. En mugg i porslin är en bra present också. Och det kan finnas serier, där det t.ex. finns en skål/tallrik med. Det är ju saker som barnet också kommer att kunna använda lite senare.

Mjuka presenter

Är det jättesvårt att hitta något eller om man har lite ansträngd budget funkar kläder alltid. En söt liten tröja, body eller ett par strumpbyxor är alltid användbara. Nyblivna föräldrar får nog mycket kläder men små barn växer också fort så med fördel kan man ju köpa kläder som är lite större. Dessutom blir kläderna fort smutsiga när barnet är litet så det är tacksamt att ha många plagg. En mjuk filt är också uppskattat, då den har stort användningsområde.

Här fick ni några tips på presenter som kan fungera. När man sedan bestämt sig för vad man ska köpa är ett tips att fråga de andra gästerna vad dom ska köpa, så barnet inte t.ex får flera sparbössor eller flera böcker att dokumentera i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + fem =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen