barndisco, barnkalas

Barndisco – så anordnar du ett lyckat disco på kalaset

Att ordna barnkalas och fester för barn är bland det roligaste som finns, åtminstone om inspirationen och fantasin flödar. I annat fall kan det faktiskt vara riktigt svårt. Vi lever i en värld där det ena kalaset ska försöka överträffa det andra och för varje år lägger vi mer och mer pengar på att just ordna riktigt stora fester för våra små. Under de första åren är det sällan något problem. Kanske firar man mest med familj och nära vänner, men ju äldre barnet blir desto fler kompisar kommer barnet vilja bjuda in.

Och det med all rätt, men vad ska man göra som förälder om man inte har någon som helst fantasi och ändå vill anordna ett av de bästa discon barnet kan tänka sig. Svaret på denna fråga hittar du precis här. Vi har nämligen satt ihop en lista om hur du som förälder kan ordna ett riktigt bra (och relativt billigt) disco till barnkalaset.

  • Utrymme – När det är dags för disco är det bra att barnen kan röra på sig så mycket som möjligt. Bor du trångt är det dags att göra plats, men i många fall kan man även hyra lokal.
  • Var ute i god tid – Skicka ut inbjudningar till discot i god tid. På så sätt har du möjlighet att planera betydligt bättre, både när det kommer till utrymmet och godsaker som det ska bjudas på.
  • Discolampa – En discolampa kostar inte mycket pengar och sätter tonen för hela festen. Det finns mängder med bra och billiga discokulor som du enkelt kan införskaffa dig. Är den klassiska discokulan alldeles för tråkig så satsa på en med olika ljus och rytmer.
  • Snacks – Inget disco är komplett utan snacks. Både chips och popcorn är mycket uppskattat och går att köpa in till väldigt bra priser. Ställ ut flera skålar så slipper barnen trängas vid en och samma. Se till att du har påfyllning på lager om det behövs.
  • Spellista – Att veta vilken musik som är inne just nu kan vara svårt. Innan discot drar igång kan du tillsammans med födelsedagsbarnet gå igenom vilka låtar som ska spelas. Gör en färdig lista så slipper du stå och agera DJ under discot och kan istället fokusera på annat.
  • Släck ner – Att ha disco mitt på ljusa dagen kanske inte direkt är speciellt stämningsfullt. Se till att discolampan kommer till användning och dra för persienner eller gardiner i lokalen/hemmet. Det blir både spännande och betydligt mer roligt för barnen och discot blir därmed mer lyckat.
  • Våga be om hjälp! – Barn har mycket energi, det vet de flesta föräldrar om. Känner du att det kan bli alldeles för knepigt att ta hand om 10 stycken 11-åringar själv så tveka inte att be om hjälp. Många föräldrar ställer mer än gärna upp och stannar kvar under discot, men du kan även höra med vänner eller familjemedlemmar om någon har tid att hjälpa dig på plats. För att ett barndisco ska bli lyckat krävs det oftast flera ögon och flera händer för den delen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × tre =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen