Barnkalas - lekar & mattips

Att ordna ett barnkalas

I samband med att ens barn fyller år är det väldigt vanligt att man anordnar ett barnkalas för barnet och vännerna. Det behöver inte vara så krångligt som många kanske tror. Men vet du med dig att du behöver ordna ett barnkalas bör du inte oroa dig! Vi har nämligen flera smarta tips att dela med oss av för att göra just detta i denna guide!

Diskutera kalaset med ditt barn

Viktigaste av allt är att barnen som barnkalaset anordnas för har roligt och mår bra. Därför är det bra att börja med att ta reda på vilka förväntningar barnet har på kalaset innan man planerar för mycket. Kanske vill barnet att kalaset ska ha ett tema eller vara en aktivitet. Detta kan behöva bokas i god tid innan kalaset.

Avgör vilka gästerna kommer att vara

Ska man ha ett litet kalas med några få inbjudna eller ska hela klassen barnet går i komma. Att bjuda nästan hela klassen men utesluta några är inte okej. Ofta har barnen regler på skolan om kalas och att inte dela ut kalasinbjudningar för några få på skoltid. Skicka dessa privat istället.

Planera lekar och aktiviteter

Finns hur mycket som helst att hitta på. Sök på nätet efter lekar och pyssel som passar vid barnkalas. Finns enormt mycket roligt att göra om man släpper fantasin lös. Tänk på att det är perfekt att vara ute om vädret tillåter. En del bokar en mindre simhall för att ha kalas och bjuda på fika där.

Att avgöra när du vill hålla barnkalaset

Tänk även på att bjuda in barnen till barnkalaset i god tid. Många är uppbokade med annat som träningar, matcher och kalas med släkt m.m. Vänta inte för länge med inbjudan.

Gör en inköpslista på allt du behöver skaffa till kalaset

Vissa saker kan vara förvånansvärt svåra att hitta, speciellt om man har väldigt specifika önskemål. Så var inte ute i sista minuten. Exempel på saker som ofta köps in till barnkalas är bland annat ingredienser till fikabröd, tårta (eller beställa), godis (om man vill ge sina barn detta), frukt, korv och bröd, servetter samt dekorationer m.m.

dukning till barnkalas

Avgör om du behöver hjälp under själva kalaset eller inte

Det är vanligt att man inte kan klara av allt under ett större barnkalas. Planerar även det här i god tid så den som kan ställa upp inte är uppbokad.

Barnsäkra hemmet

Detta är ju viktigare, ju yngre festdeltagarna kommer att vara. Tänk på att det kan vara nödvändigt att barnsäkra vissa saker där hemma fast ditt eget barn kanske inte har några problem med branta trappor, eluttag eller vad det nu kan vara, för du vet inte vad alla de andra barnen som kommer är vana vid och inte. Ingen vill att en olycka ska hända under ett barnkalas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 2 =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen