Att köpa en ny matgrupp

När det är dags att köpa en ny matgrupp finns det några saker som är värt att tänka på för att resultatet ska bli bra. Först och främst ska man hitta en bra webbutik som säljer möbler till bra priser. Här vill jag tipsa om nordiskarum.se som är en jättebra butik för att hitta möbler och inredning till bra priser!

Mina tre favoriter hos Nordiska Rum:


Circle matbord med stolar från nordiskarum.se


Ekenäs matbord med stolar från nordiskarum.se


Tuva matgrupp från nordiskarum.se

Vad bör man tänka på när man ska köpa en ny matgrupp?

Det första man behöver fundera på är var matgruppen ska stå. Ska den stå i köket, i en matsal eller i vardagsrummet? Utrymmet som finns att tillgå i bostaden bestämmer hur stora matgrupper som får plats. För att skapa harmoni i hemmet behöver matgruppen se proportionerlig ut i jämförelse med ytan där den är placerad. Matgruppen får inte bli för stor så att det känns eller ser trångt ut samtidigt som det inte heller balanserar om matgruppen ser allt för liten ut i ett stort rum.

Hur många ska få plats runt bordet?

Därtill behöver man tänka på hur många som ska få plats kring matbordet, hur många stolar som man vill ska ingå i gruppen. Här behöver man ta hänsyn till hur många man är i familjen eller om man ofta har gäster på besök.

Materialval

Materialet är en annan faktor som tål att tänkas på. Numera tillverkas både bord och stolar i mängder av olika material så som trä, betong, sten eller stål. Olika material har olika egenskaper och man bör fundera på om det är någon särskild egenskap som man är ute efter, till exempel reptåligt eller underhållsfritt. Materialet spelar även in i vilken känsla som matgruppen förmedlar och är en bidragande faktor till rummets helhet och inredning.

Även stolarna kan vara i olika material och även här bör man tänka efter innan man slår till. Ska det vara läderstolar, trästolar, tygklädsel eller stolar med stoppning? Har man till exempel småbarn hemma kan det vara klokt att se till att stolarnas eventuella tygklädsel går att ta av och tvätta vid behov. Stolarna ska vara både bekväma att sitta i och estetiskt tilltalande och passa in i övrig inredning.

Besök Nordiskarum.se för att hitta möbler och inredning till bra priser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − två =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen