Att ge bort en matta i present

Går du i tankar på att ge bort en matta i present till någon vän eller släkting? En matta kan vara en perfekt gåva till någon i födelsedagspresent! Det finns dock några saker att tänka på innan du köper en matta till någon annan. Först kan det vara viktigt att tänka igenom vilken typ av matta du vill köpa till personen du ska ge bort den till och var i personens hushåll du tänkt att mattan ska vara. Mattor har olika ändamål till olika rum, till exempel köket, sovrummet, vardagsrummet o.s.v. Nedan kommer det stå listat vilken matta som passar bäst till respektive rum, samt vilket slag av matta och kvalité de besitter.

Till köket

Saknar din vän en matta under sitt köksbord? det går definitivt att lösa!
Viktigt att välja med omsorg här, tänk på storlek och material. Under en matgrupp kan det oftast bli smuts och matrester, då kan det vara bra att välja en matta som är gjord av ull. Ullen har smutsavvisande egenskaper och är väldigt lätt att dammsuga. Den rengörs även enkelt med ljummet vatten och såpa! Vill du däremot ha en matta på en fri yta i köket kan det rekommenderas att köpa en trasmatta eller plastmatta som är maskintvättbar. Storleken på en matta under matgruppen bör vara relativt stor, du vill att alla stolar ska kunna få plats på mattan för att undvika fula mattkanter när stolarna slits mot den.

en fin och mysig matta till vardagsrummet.

Till sovrummet

En mysig present till sovrummet kanske är något för din vän! Vad passar då bättre än en gosig ryamatta? Tuftade mattor är perfekta att ha i sovrummet, inte minst om man har kalla morgonfötter. Har man ett stort kallt golv kan det även vara värt att lägga pengarna på en stor fluffig matta som går under sängen och täcker en stor yta av sovrummet, om det är väldigt kalla golv!

Till vardagsrummet

Att välja matta till ett vardagsrum kan vara svårt, de flesta typer av mattor passar faktiskt in. Det beror lite på vad man själv önskar. Vill man ha en matta som är lätt att dammsuga är flata och slätvävda mattor att rekommendera. Tuftade fluffiga mattor är mysiga att ha fötterna på men inte lika enkla att hålla rena. Man kan helt enkelt välja lite valfritt när det kommer till vardagsrumsmatta! Ett tips kan vara att försöka matcha med soffan och möbler som finns i rummet. Vill man att mönster och färger ska gå ihop och ge kontraster är det något man ska tänka på när man väljer matta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen