Midsommarfest med jordgubbar och glass

Att anordna en midsommarfest för släkten – vad ska finnas med?

Sommar, sol, jordgubbstårta och hela släkten på besök. Det är oerhört roligt, men samtidigt ett rejält jobb att anordna släktkalas. Det finns mycket att tänka på, både sovplatser, mat, fika, dekorationer och lekar. Tack och lov finns det både goda råd och smarta lösningar för att bjuda in till sommarens stora fest!

Inbjudan

Det är klokt att börja planera i tid. Dels går tiden alltid snabbare än vad man tror, dels så finns det många detaljer att tänka på. Det är också bra att vara ute i god tid för gästerna skull, så att de vet om släktkalaset och kan planera utifrån det. Börja med att införskaffa vackra inbjudningskort, antingen köper du vackert papper och skapar egna, eller så sparar du tid och jobb och inhandlar dem i en bra presentbutik. Att få ett vackert inbjudningskort som dimper ned i brevlådan är alltid en glad överraskning.

Midsommarinredning

Den vackraste inredningen på midsommar är en grön trädgård, blommor, fjärilar och solsken. Men det är roligt att piffa till borden och trädgården lite extra och skapa feststämning. Även på sommaren är det fint med ljusslingor och lyktor. Lyft midsommarfesten med slingor kring både borden och vid buskar och träd. För att skaffa mer plats kan du köpa en uppblåsbar loungesoffa, Softybag. Det fina med uppblåsbara soffor är att du också kan ta med dem till stranden eller på semestern.

Om du inte bor nära en sjö eller havet kan du lätt fixa en midsommarfest med bad. Köp en läcker badbalja för vuxna – finns i flera färger. En badbalja i trädgården kommer att ge barnen något att göra och alla som vill kan ta ett midsommardopp! Om väderprognosen visar på ostadigt väder kan ett partytält funka bra. Speciellt om alla inte får plats inomhus.

Hembakat

Midsommar och jordgubbstårta är nästan synonymer och ett måste. Men, om du vill göra olika slags tårtor, kan du använda färdiga tårtdekorationer. Ett populär motiv som kommer att imponera på de lite yngre barnen är tårtbilder med Anna, Elsa och Olof från Frost!

Det blir mycket att baka inför midsommar. Det kan vara klokt att försöka hjälpas åt, att ha knytkalas, och att alla tar med sig något att äta eller dricka. Det finns många smarta uppfinningar som kan hjälpa dig i köket, särskilt vid bakning. Förutom tårtbilder och annan tårtdekoration, kan du också underlätta bakandet genom en smetfördelare som hjälper dig att fylla i muffinsformarna utan en massa klet. Om du vill lyxa till med hemmagjord glass kan du köpa en mjukglassmaskin. Glass och midsommar hör också ihop.

Presenter

Om du är bjuden till en midsommarfest eller en födelsedag kan det ibland vara svårt att komma på bra presenter, då vi ofta har allt som vi behöver. Ett tips är att köpa god kvalitetschoklad eller polkagrisar i strut – det är alltid trevligt med presenter som kan ätas upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 + tjugo =

Relaterade inlägg

Skriv och tryck Enter.

Till toppen